"Синьо единство" излезе от Реформаторския блок

"Синьо единство" излезе от Реформаторския блок
"Нашият път с ГЕРБ не е бил общ, те не могат да бъдат част от решението, докато са част от проблема”, категоричен бе председателят на формацията Христо Панчугов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дясната формация „Синьо единство“ няма да подпише споразумението, сключено в петък от пет партии, с което Реформаторският блок създаде на политически съюз, реши Националното представителство на партията.

Окончателната позиция на „Синьо единство” бе съобщена от председателя Христо Панчугов, след 24 гласа против присъединяването и четири „за", предава bTV.

"Реформаторският блок се отдръпна от първоначалната идея, няма достатъчно спойващи елементи, а "Синьо единство" беше извадено от преговорите служебно", посочи Панчугов.

От партията били обидени от подмяната на преговорите и включването на частни лица като Мартин Димитров към блока.

"Синьо единство" потвърди, че Димитров вече е подал молбата си за напускане.

От партията отбелязват, че не са получили детайли от подготвянето споразумение.

"Има и други начини за политика. Те минават първо през реформа на самите себе си", коментира Панчугов.

"Нормалните граждани трябва да могат да разчитат на нормален модел на правене на политика. Това означава да не се включват в коалиции на всяка цена, в коалиции, които да се разпадат по пътя. Постигането на тези цели минава през избори, които да покажат колко хора стоят зад партията", обясни председателят на „Синьо единство".

Националната конференция на партията през февруари ще вземе решение как формацията ще се яви на предстоящите избори за Европейски парламент.

Надежда Нейнски отрече именно листата за депутати в ЕП да е била причината за „раздялата" с Реформаторския блок и бе категорична, че „Синьо единство" и самата тя, в лично качество, не са се пазарили за места в евролистата, която все още и не била обсъждана.

Нейнски се обяви срещу подмяната на посоката, каквато, според нея, имало в Реформаторския блок.

Тя уточни, че партията подкрепя първоначалната платформа, върху която е създаден Реформаторският блок, както и шестте стъпки за извеждане на България от кризата.

„Синьо единство" не припознава в ГЕРБ бъдещ партньор. Нашият път с ГЕРБ не е бил общ, те не могат да бъдат част от решението, докато са част от проблема”, категоричен бе председателят на формацията Христо Панчугов.

#реформаторски блок #синьо единство #Христо Панчугов #Надежда Нейнски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници