Плевнелиев: Личните нападки идват от трите каци с мед

Плевнелиев: Личните нападки идват от трите каци с мед
За мен назначението на Делян Пеевски е най-значимият акт на задкулисие в българската политика от 24 години, заяви Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев е убеден, че личните атаки срещу нещо ще продължат и в бъдеще и че причина за това е именно неговата категорична позиция по въпроса за непрозрачни политики.

„Аз бях първият български политик, който посочи трите източника, трите каци с мед, от които се развива и обогатява българската олигархия, която е най-големият враг на пазарната икономика и на демократичните устои на държавата. Едната е държавните пари – къде са те, кой ги управлява и как ги управлява. Втората е обществените поръчки – как се случват те и кой отново взима решенията кой изпълнява и кой работи с държавните мини. Третата каца с мед е приватизацията”, обясни Плевнелиев пред "Дарик".

Според него, най-голямата грешка е била назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

„За мен назначението на Делян Пеевски е най-значимият акт на задкулисие в българската политика от 24 години. Аз имах пълното право и не се отказвам от това, което направих, но категорично оставам отворен за всяка полезна инициатива, подкрепям всеки смислен проект и действие на това правителство”, обясни държавният глава.

Плевнелиев подчерта, че правителството е избрано демократично, въпреки че той самият не е съгласен с някои негови действия.

"Това правителство може да е изгубило моето доверие, но то е избрано на база на демократични процедури и механизми. Не се доверявам, но спазвам Конституцията, работя и подкрепям всеки смислен проект", заяви президентът Росен Плевнелиев.

Плевнелиев подчерта, че продължава да защитава позицията си и че с действията си към момента правителството не прави опит за възвръщане на доверието му.

 

#Плевнелиев #Росен Плевнелиев #правителство #Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници