Предявиха обвинения на двама синове на министри в Турция

Предявиха обвинения на двама синове на министри в Турция
Заподозреният за корупция министър на евроинтеграцията и главен преговарящ на Турция с ЕС Егемен Багъш бе принуден да напусне общата пленарна зала на Меджлиса. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Синовете на турските министри на вътрешните работи и икономиката рано сутринта са арестувани, след като им бяха предявени обвинения във връзка с разследването за корупция, предаде АФП

Директорът на държавната банка Halkbank също е сред тези, на които са предявени обвинения в корупция, измама, трафик на злато и злоупотреби.

Междувременно опозиционен депутат принуди заподозрения за корупция министър на евроинтеграцията и главен преговарящ на Турция с ЕС Егемен Багъш да напусне общата пленарна зала на Меджлиса, информира електронното издание на вестник „Милиет”.

Депутатът от основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Махмут Танал попита риторично как е възможно замесен в корупция министър да си позволи да влиза в Меджлиса и настоя той незабавно да напусне пленарната зала. По този повод Егемен Багъш скочи от мястото си, насочи се към трибуната и поиска думата от председателя на Меджлиса Джемил Чичек. При преминаване през сектора за членовете на кабинета обаче беше заобиколен от други министри. След разгорещен спор, главно с вицепремиера и говорител на турското правителство Бюлент Арънч, в крайна сметка министърът на евроинтеграцията и главен преговарящ на Турция с ЕС Егемен Багъш беше убеден да напусне пленарната зала.

#Меджлиса #Турция #ЕС #министри #корупция #злоупотреби #Джемил Чичек #Егемен Багъш

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници