Лондон заплаши да блокира разширяването на ЕС

Лондон заплаши да блокира разширяването на ЕС
Целта на британското правителство е да подбуди значителни промени в правилата на ЕС за имиграцията. Снимка: thexperts.bg
A A+ A++ A

Великобритания ще наложи вето на бъдещото разширяване на Европейския съюз, ако не бъдат въведени по-строги правила за европейските работници, предупреди Дейвид Камерън, съобщава „Таймс“.

Целта на британското правителство е да подбуди значителни промени в правилата на ЕС за имиграцията.

Британският премиер каза, че не трябва да се повтарят „големите движения на населения, които са се наблюдавали в миналото“.

Отправената заплаха бележи сериозна ескалация на битката на Камерън с Европа заради масовата миграция и идва, докато редица държави, начело със Сърбия, очакват присъединяване към ЕС.

Дейвид Камерън заяви във вторник, че ще избърза с ограничителни мерки, за да попречи на мигранти от ЕС да могат веднага да претендират за социални помощи на фона на обществените страхове от наплив на румънски и български работници.

В предварително разпространено от неговата канцелария изявление Камерън казва, че измества за 1 януари обявена по-рано мярка, принуждаваща мигрантите от ЕС да чакат три месеца, преди да могат да кандидатстват за социални помощи.

Емигрантите от ЕС ще трябва да чакат най-малко три месеца, преди да могат да искат каквито и да е било извънработни социални помощи според извънредни регулации, които ще влязат в сила от 1 януари.

Правителството бърза да приеме пакет от мерки, защото Лондон е задължен да вдигне рестрикциите за свободно движение на граждани на Румъния и България от началото на следващата година.

#Велекобритания #Лондон #Дейвид Камерън #Камерън #българи #румънци #ЕС #Сърбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници