Златанова подписа споразумение със синдиката на затворите

Златанова подписа споразумение със синдиката на затворите
Зинаида Златанова подписа Споразумение със Синдиката на служителите в затворите в България. Снимка: www.focus-news.net
A A+ A++ A

Заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова подписа Споразумение със Синдиката на служителите в затворите  в България /ССЗБ/, съобщиха от правосъдното министерство.

Това е първият подобен документ, който урежда формите за сътрудничеството между министъра на правосъдието и Синдиката, начините за взаимодействие, както и условията за осъществяване на социална дейност.

Сред основните цели на документа е съгласуване при изготвяне на общи становища, експертни оценки и осъществяване на обсъждания на законопроекти и подзаконови актове, засягащи социално-икономически, трудови и професионални права на служителите в двете специализирани дирекции, подчинени на министъра на правосъдието, както и взаимопомощ в различни направления на дейност за повишаване ефективността на двете институции "Споразумението е плод на 4-годишно очакване.

Това е първият екип на Министерство на правосъдието, който ни обърна внимание и се съгласи с нашите искания", заяви председателят на Управителният съвет на ССЗБ Иван Петров.

#Зинаида Златанова #становища #синдикат #Иван Петров #документ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите