Приложенията изместват традиционните уеб услуги

Приложенията изместват традиционните уеб услуги
A A+ A++ A

В сезона на равносметките и обобщенията Nielsen публикува доклад за някои тенденции сред мобилните потребители. Фактът, че все повече хора имат смартфони, не е никаква изненада, но любопитното е, че потребителите все по-често предпочитат да използват приложения за достъп до услуги, вместо уеб версиите на същите тези услуги. Според данните на агенцията уеб базираните компании губят популярност, онлайн видеоуслугите не са променили много позициите си, докато приложенията за смартфони продължават да набират скорост и стават все по-популярни.

Например Google, които са номер едно сред уеб брандовете за 2013 г., отчитат 6% спад на потребителите спрямо предишната. При YouTube посещенията са намалели с 14%. В същото време обаче точно това са и две от десетте най-популярни приложения през годината, като при тях увеличението започва от 14% и стига до 29%.

Същата тенденция се наблюдава и при Facebook - социалната мрежа отчита 16% спад на уеб трафика и 27% увеличение на потребителите на мобилното приложение. Facebook могат да се похвалят и като най-популярната услуга през изминалата година сред мобилните потребители. Сред останалите 10 приложения са също Twitter и Instagram.

http://www.nielsen.com/us/en/newswire/2013/tops-of-2013-digital.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино