Ефрем Моллов: ПОМАК няма да прави анклави

Ефрем Моллов: ПОМАК няма да прави анклави
Не сме сепаратисти, заяви Ефрем Моллов. Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

Не сме сепаратисти, защото някои хора забравиха, че от 2007 г. ние сме е в Европейския съюз, където има общи ценности, но няма граници. Не можеш да говориш за сепаратизъм на територия, която вече обхваща почти целия континент, заяви Ефрем Моллов, чиято организация ПОМАК подаде сигнал срещу проф. Николай Овчаров, пред Нова телевизия.

Моллов твърди, че археологът ги е набедил в сепаратизъм.

„Никой от нас няма да отделя територия, да прави анклави и т. н.“, категоричен беше Моллов, който разпространява алтернативни тези за произхода на българомохамеданите у нас и ги причислява към отделен помашки етнос.

„Дадохме сигнала от Европейски институт ПОМАК преди малко повече от месец заради изказванията на проф. Овчаров, че сме сепаратистка организация. Това, че ние сме сепаратисти той трябва да го докаже", отбеляза Моллов.

Според него трябва да се намери подход и модел за обединение на цялото общество.

„По отношение на историята ще приключим спора, докато част от нашите историци започнат да четат истинската история. Това, което знаем, е, че ние сме потомци на персийците“, заяви още Моллов и добави: „Не се сърдим на г-н Овчаров, в спора ще се роди истината“.

#Ефрем Моллов #Николай Овчаров #Помак #Овчаров #Моллов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници