Борисов: Не приемаме никакви договорки за данъците

Борисов: Не приемаме никакви договорки за данъците
България няма да подпише подобен документ за уеднаквяване на данъците в ЕС, заяви министър-председателят. Снимка: dariknews
A A+ A++ A

Правителството ще продължи да отстоява България да не участва в никакви договорки за хармонизация на данъци, категоричен е министър-председателят Бойко Борисов.

България няма да подпише подобен документ за уеднаквяване на данъците в ЕС, заяви Борисов в петък в Народното събрание, цитиран от БГНЕС.

Премиерът отговори на въпрос на депутатите и съпредседатели на „Синята коалиция“ Иван Костов и Мартин Димитров относно намеренията на правителството да реализира в политиката си координация по въпросите на данъчното облагане.

Република България не поема ангажименти към хармонизиране на данъчната политика на Европейския съюз, подчерта Борисов.

Той поясни, че позицията на България е – „Да“ на текста за данъчните измами и вредни практики, но „Не“ на текста за уеднаквяване на ставките.

Категорично искам да заявя, че съм следвал волята на Народното събрание. Българският парламент е взел решение, няма да подпишем този документ под какъвто и да е натиск, защото това ни дава конкурентен напредък, повтори премиерът.

Бих казал, че Франция работи повече за това уеднаквяване на данъците в Европа, посочи Бойко Борисов.

„Именно Народното събрание е за това да се водят дебати, това е политиката. Народът не би приел друга политика. Именно по подобни теми би могло да се направи така, че Народното събрание да защитава българския интерес“, каза още премиерът.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #Иван Костов #Мартин Димитров #Синята коалиция #данъци #ЕС #Европейския съюз #Франция #България #Европа #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници