Защо ни мразите, Ваше Величество!?

Защо ни мразите, Ваше Величество!?
A A+ A++ A

Великобритания може да бъде осъдена от Евросъюза заради антиемигрантската истерия. Не ни искат англичаните и това си е, не ни вярват, не ни искат, не им трябваме нито като работници, нито като учени, нито като хора дори! Защо е така, е дълга и доста тягостна тема, с достатъчно аргументи в полза и на едната, и на другата теза.

И все пак, има много българи (например аз), които въобще не желаят да живеят някога в Англия и които с необходимото благоговейно снизхождение задават въпрос към Нейно Високо Почитание кралица Елизабет ІІ: „Защо ни мразите, Ваше Величество…?!“. Наистина ли това е официалната позиция на Великобритания, наистина ли Найджъл Фарадж успя да имплантира толкова омраза в съзнанието на една цяла нация? Аз лично не вярвам и мисля, че това е преди всичко медийна истерия, политически цирк и националистически театър.

Нима нацията, която се е крепяла и финансово на доминионите си като Индия, днес се обявява против друга една европейска нация, при това една от най-старите на континента, само защото шепа хора са се „провинили“. Може ли да сложим печат върху всички заради няколко, или както писа някогашният в. „Вечерни новини“ през лятото на 1989 г.: „Ще падне ли бариерата пред заблудите…?!“?

#Величество #театър #печат #новини #Фарадж #Елизабет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници