На десния фронт нищо ново

На десния фронт нищо ново
A A+ A++ A

Партиите от Реформаторския блок още не са постигнали официално коалиционно споразумение, а първият разрив вече е налице.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев поиска преговорите със "Синьо единство" на Надежда Нейнски да бъдат прекратени и партията й да напусне редиците на реформаторите. Причината е „несходство в характерите”.

„Преговорният екип няма съгласие по 90% от точките. Явно гледаме в различни посоки”,  „Медийните изяви на г-жа Нейнски от последната седмица повтарят кошмарните тертипи на водене на преговори в десницата от последните 6-7 години”, коментира Кънев.

Ситуацията много напомня 2003-та година, когато се разпадна СДС. Резултатите от този разпад на всички избори досега са налице. Нали целта на реформите щеше да бъде да се подкрепят политики, а не партии? Защо тези реформи не започнат отвътре?

Идват избори. Останалите във формацията партии трябва да си дадат сметка, че успех се постига с единна политическа воля, а не с дребнави спорове кой е шефът и как да наредим листите. Също така, че компромисът и политическото съгласие, не е задължително да са плод на дълъг и мъчителен пазарлък. В противен случай в съзнанието на симпатизанта на десницата остава горчивия вкус саморазправи на дребно и разчистване на сметки.

От подобен срив в системата не печели никой.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници