Снежната буря "Алекса" скова Русия и Близкия Изток

Снежната буря "Алекса" скова Русия и Близкия Изток
Снегът в Сирия е рядко явление. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Силната снежна буря "Алекса" парализира източното Средиземноморие.

Буреносен вятър изкорени 168 дървета в Санкт Петербург. Силата на вятъра достигна на моменти 25-27 метра в секунда, съобщи "Фокус", позовавайки се на световните медии.

Ерусалим бе парализиран от „историческата” снежна буря. Израелските военнослужещи, полицаи и сътрудници на спасителните служби са оказали помощ на повече от 1500 автомобилисти, закъсали на заснежените и заледени улици на Ерусалим. Заради необичайно ранните и обилни снеговалежи през последното денонощие, властите бяха принудени да затворят пътища, да отменят занятията в училищата, да спрат обществения транспорт и да препоръчат на гражданите да не напускат домовете си.

Десетки селища са откъснати от света, а хиляди хора останаха без ток заради снеговалежите и ниските температури в Кипър. Снегът и силният вятър са срутили няколко електрически стълби, поради което голям брой граждани са останали без ток. Снегът е блокирал 37 села в околностите на Тродос в Югозападен Кипър, където са затворени и училищата.

До събота "Алекса" ще донесе още сняг, дъждове и ниски температури за големи региони от Турция, Сирия, Ливан, Йордания, Израел и палестинските територии. Бурята влоши условията на живот на 2,2 милиона сирийски бежанци и 6,5 милиона сирийци, които са били изселени в други региони на страната.

#буря #Алекса #Русия #Кипър #Израел #Турция #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници