Новият изборен кодекс - най-политическият закон, според Манолова

Новият изборен кодекс - най-политическият закон, според Манолова
Според нея, между БСП и ДПС има противоречия по Изборния кодекс, което е една от основните причини двете партии да не внесат общ проект. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Изборният кодекс е най-политическият закон“, заяви зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

„Работата по изработване на Изборен кодекс беше изпълнена в срок. Добре е, че има проект. Аз го харесвам“, каза още Манолова.

Според нея, е въпрос на разбирателство, дебати и решения в пленарна зала какво ще бъде прието. 

„Изборните правила обикновено трудно стават точка на пресичане между различните парламентарни групи. Така че наистина ще бъде трудно да постигнем консенсус по най-важните текстове. Но аз се надявам всеки един народен представител да си дава сметка, че този път очакванията на хората наистина са огромни, че този път няма да има прошка, ако от този доста радикален проект, след като премине през пленарна зала, не остане нищо”, коментира Манолова.

Според нея, между БСП и ДПС има противоречия по Изборния кодекс, което е една от основните причини двете партии да не внесат общ проект.

„Има противоречия и между нас и „Атака”, между нас и ГЕРБ. Има разминавания между всички парламентарни групи по размера на преференцията, по машинното гласуване, по активната регистрация, по уседналостта, по постигането на равнопоставеност между парламентарните и извънпарламентарните партии – буквално по всички текстове. Тук се надявам наистина да има и допълнителен граждански натиск”, добави Манолова.

#Изборен кодекс #Мая Манолова #БСП #ДПС #"Атака" #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници