Партията на Кунева: Бюджет 2014 е бюджет на световния мир

Партията на Кунева: Бюджет 2014 е бюджет на световния мир
A A+ A++ A

Нямам никакво съмнение, че управляващите ще бъдат неприятно изненадани от резултата на популисткия си „социален“ подход, който приложиха в Бюджет 2014. Това е познатата схема „от нас са обещанията, от вас - сметката“. Да ни е честито първото сбъднато предизборно обещание на БСП – преминаване към прогресивна ставка на облагане, коментира шефът на икономическия екип на „Движение България на гражданите“ Бисер Манолов по повод приемането на бюджета за 2014 година.

"Това, което притеснява нашия икономически екип е, че сме свидетели на смяна на плоския данък. Да, за системата на плоския данък  е валидно облекченото административно обслужване и еднаквото третиране на доходите на всички. Всяка различна система от тази  представлява премахване на плоския данък като такъв", допълни Бисер Манолов.

Той коментира, че според разчетите на управляващите тази мярка ще засегне около 400 000  работещи и ще струва на Бюджет 2015 около 150 милиона лева и изрази опасения, че премахването на плоския данък ще доведе до творчески висоти родните стопански субекти в търсене на схеми за възползване от ситуацията.

"Икономистите на „България на гражданите“ определяме Бюджет 2014 като криво огледало. Самите управляващи го нарекоха „бюджет на икономическия растеж и социалната справедливост“, но бих им предложил да добяват и „световния мир“, допълни Манолов, със забележката, че в стремежа си да се хареста на всички, БСП ще изгубят и малкото останали, които ги харесват.


#„Движение България на гражданите“ #Бисер Манолов #Манолов #бюджет #Бюджет 2014 #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници