Берлускони: Вляза ли в затвора, в Италия се вдига революция

Берлускони: Вляза ли в затвора, в Италия се вдига революция
Според Берлускони, ако той влезе в затвора, ще настане революция. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който беше осъден на една година затвор за данъчни измами, заяви пред френското радио Europe 1, че ако бъде изпратен в затвора, в Италия ще стане революция.

"Сигурен съм, че те не могат да ме хвърлят в затвора, защото в противен случай ще се вдигне революция", подчерта Ил Кавалиере в интервюто, което даде в римската си резиденция и което беше излъчено в четвъртък сутрин. "Не може да се праща в затвора, да се погазва свободата на човек, който води предизборна кампания срещу мнозинството, използващо правосъдието, за да ме отстранят от политическата сцена", заяви Силвио Берлускони, цитиран от АФП и БГНЕС.

Той е в опозиция от края на ноември, след като беше отстранен от парламента, и сега води кампания за организиране на парламентарни избори през май едновременно с вота за евродепутати.

"Мисля, че ще е трудно да ме пратят в затвора: в следващите избори аз ще извоювам голямо мнозинство, а освен това са ми много годините и не се страхувам от нищо", добави бившият италиански премиер.

#Силвио Берлускони #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници