Правителството ще се срине от липса на пари, заяви Кунева

Правителството ще се срине от липса на пари, заяви Кунева
ГЕРБ и БСП не говорят за политики, а се орезиляват взаимно, заяви Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Това, което ще срине правителството, е липсата на пари – и в бюджета, и в домакинствата, и в бизнеса. ГЕРБ и БСП не говорят за политики, а се орезиляват взаимно. Всичко е в пълна безтегловност и оставката е единственият начин да запазят поне малко от достойнството си, заяви Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите“.

Тя и членове на ръководството бяха в Бургас  за откриване на новия офис на ДБГ и за представяне на Гражданския съвет на Реформаторския блок.

"Сериозно сме загрижени за тези 5 млрд. лева нов дълг, който се прие с бюджета. Трябва да влезем в управелнието преди да е рухнала държавата, защото въпросът не е просто да си във властат, а да знаеш какво правиш във властта", коментира Найден Зеленогорски, зам.-председател на партията, и подчерта, че с нови 5 млрд лева дълг държавата трудно ще се изправи на крака и опасността от гръцки сценарий е съвсем реална.

На въпрос за напускащите депутати от ГЕРБ, Меглена Кунева отговори, че от месеци ДБГ поставя остро темата с какво имущество и средства влизат депутатите в парламента, но и с какви зависимости са.

"Коалицията с „Атака“ е крайно неудобна очевидно, а за напусналите депутата излязоха данни, че са имали висящи дела за данъчни измами, което е злоупотреба с право", коментира Кунева.

Тя добави, че това търгуване с депутати, понеже с 1-2 гласа добиваш кворум или добиваш мнозинство за удобни решения, вдига до нови висини злоупотребите и цинизма във функционирането на парламента.

"Затова искаме нов основен закон на страната – да се зане как се носи отговорност и към партия, но и на партията към избирателите", категорична бе Меглена Кунева.

#Меглена Кунева #„Движение България на гражданите“ #Кунева #Реформаторския блок #ГЕРБ #БСП #Атака #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници