Nokia все още работи по телефон с Android

Nokia все още работи по телефон с Android
A A+ A++ A

И по-рано е ставало дума, че Nokia е експериментирала с Android, но според тогавашната информация компанията е изоставила идеята. Изглежда обаче, че това може и да не е така и тя все още да работи по такъв телефон, който носи кодовото име Normandy. Според източници на The Verge става дума за устройство от нисък клас, което ще работи със силно модифицирана версия на платформата на Google, подобно на софтуера, който Amazon използва в таблетите Kindle.

Информацията подсказва, че Normandy е еквивалентен на серията Asha, що се отнася до ценови клас, но ще осигури достъп на потребителите до много повече приложения - например ще поддържа най-популярните приложения за Android. Засега не е ясно дали компанията ще пусне телефона преди финализирането на сделката с Microsoft, или американците ще продължат работата по него и след нея, което звучи малко вероятно.

Според източниците на изданието, служителите на Nokia са били информирани, че премиерата ще се състои през следващата година. Един от тях е описал проекта като продължаващ с пълна сила. Първите снимки на телефона наскоро бяха публикувани от evleaks.

http://www.theverge.com/2013/12/10/5197746/nokia-android-phone-normandy

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино