Реформаторският блок не е софийски съюз, заяви Кънев

Реформаторският блок не е софийски съюз, заяви Кънев
Реформаторският блок е единствена алтернатива на статуквото, заяви Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Реформаторският блок е единствена алтернатива на статуквото. Симпатията и надеждата, с които се посреща идеята за Реформаторския блок, означава, че има нужда от него, заяви при представянето на Гражданския съвет на Реформаторския блок в Бургас Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите“.

Радан Кънев, председател на ДСБ, беше категоричен, че няма по-елементарна клевета от това, че Реформаторският блок е софийски съюз. Ние сме политически съюз от шест партии с обявени национални цели и план за излизане от кризата, допълни той. Блокът е политическата сила, която може да промени статуквото, и сме готови да започнем тази промяна именно от нас. Върху нашите стъпки за излизане от кризата ще градим национален консенсус, категоричен бе Кънев.

На въпрос за напускането на втори депутат от ГЕРБ, който отива в БСП, Меглена Кунева отговори, че това поставя въпроса за състоянието на политическата среда изобщо.

Не става дума само да упражняваш власт и да имитираш управление. В РБ се фокусираме върху много по-голяма цел като промени в конституцията и връщането на партиите и изборната среда към нормалността. Гражданският съвет е важен фактор за това“, допълни още Кунева.

Ваньо Шарков каза, че българският парламент е загубил духа на парламентаризма и обидни забележки са изместили дебата и политическите аргументи.

„Този парламент може да гласува всяка глупост, поднесена от партийните им централи – назначаването на Пеевски, удължаването на  мораториума върху земята са само част от примерите“, каза Шарков и подчерта, че единствената алтернатива на този стил на управление е Реформаторският блок.

#Реформаторския блок #Бургас #Меглена Кунева #„Движение България на гражданите“ #Радан Кънев #ДСБ #ГЕРБ #Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници