Италия: Милионите бежанци заплашват европейската сигурност

Италия: Милионите бежанци заплашват европейската сигурност
Бонино посочи, че „както всички хуманитарни кризи, и тази има политически аспекти и последици, които могат да окажат опустошително въздействие“. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Милионите бежанци, идващи от южния бряг на Средиземно море, представляват хуманитарен проблем, но също така и заплаха за европейската сигурност поради нахлуването заедно с тях на терористи“, заяви италианската министърка на външните работи Ема Бонино.

Бонино коментира конфликта в Сирия и посочи, че „както всички хуманитарни кризи, и тази има политически аспекти и последици, които могат да окажат опустошително въздействие“.

„Аз нямам предвид само уязвимостта на страни от района като Йордания и Ливан, а обстановката в Северна Африка като цяло“, отбеляза италианската министърка, предава БГНЕС.

„Сирийската криза се добави към икономическите проблеми в страните на юг от Сахара или в Сомалия, но също и в Либия, която днес не е в състояние да контролира своята територия и поради това започва да се превръща в нещо като неконтролирана автомагистрала, по която се придвижва всичко – оръжия, наркотици“, заяви Бонино.

Според нея „всичко това, взето заедно, поставя сериозни проблеми пред цяла Европа“.

#Италия #Сирия #Европа #Ема Бонино #бежанци #Либия #Северна Африка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници