Вигенин обещава да анализираме забележките на ЕК за „Южен поток”

Вигенин обещава да анализираме забележките на ЕК за „Южен поток”
Вигенин обеща забележките на ЕК да бъдат анализирани.
A A+ A++ A

Заявлението на ЕК със забележки към проекта „Южен поток" предстои да бъде анализирано. Детайлите в него ще бъдат анализирани през следващата седмица. Това заяви външният министър Кристиян Вигенин пред БНТ.

Той подчерта, че България е заявила, че ще спазва европейското законодателство. „Но нека да анализираме заявените съмнения и тогава да видим дали се налага предоговаряне", каза българският дипломат №1.

„Водещата роля не е на МВнР, защото тук става въпрос за въпроси от компетенциите на министерството на енергетиката. Русия е едната от страните и има логика ЕК да се обърне и към Русия. На този етап нямаме външнополитически проблеми. Сега сме на етап, когато трябва да се реализира строителството на „Южен поток". Не е приятно, но може да се забави строителството. Нека изчакаме анализа си и тогава ще заявим каква ще е позицията ни", каза Вигенин.

"Ясно е, че тръбопроводът „Южен поток" накърнява интересите на Киев. Дали ще има „Южен поток" не зависи от ЕК, но за нас това е важен проект. Ако интересът на руската страна остане, „Южен поток" ще бъде реализиран", коментира още Вигенин.

#Кристиан Вигенин #ЕК #Южен поток #Русия #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници