Чрез Ивендър Холифийлд бежанци живеят в лукс в Банкя

Чрез Ивендър Холифийлд бежанци живеят в лукс в Банкя
Ивендър Холифийлд и милиардерът Янк Бари в България Снимка: Снимка: Impact Press Group
A A+ A++ A

Осем семейства на бежанци вече живеят в луксозна къща в Банкя. В началото на ноември четирикратният световен шампион по бокс Ивендър Холифийлд и милиардерът Янк Бари пристигнаха в България и започнаха акция в помощ на бежанците, предаде БНТ.

Чужденците посрещнаха екипа на телевизията с песен и домашно приготвени бонбони. Всички 8 семейства са заедно, защото казват, че общата им съдба ги е превърнала в едно голямо семейство. Тук е и 17-годишният Али заедно с близките си. Още не може да забрави за нападението край центъра във Военна рампа и признава, че условията, при които е живял там, са несравними с тези в Банкя.

„Топло, чисто, широко и уютно ни е тук! Ядем като хората... Всички сме приятели, все едно сме се познавали цял живот. Благодаря на Господ, че съм добре. Ние не искаме да пречим тук по един или друг начин. Според мен всички ние сме хора и сме еднакви. Не знам защо ни приемат като врагове. Бягаме от войната, за да намерим мир и безопасност. Не идваме тук, за да бием или някой да ни бие!“, коментираха те.

„Признавам, че изпитвам страх дори когато вървя по улиците. И причината за това е, че първото нещо, което усетих, когато дойдохме в България, беше именно страхът след инцидента със сина ми. Просто и досега не мога да си обясня защо ни нападнаха, с какво пречим?!“, риторично попита майката на Али.

В Банкя са настанени и семейства от лагерите в Овча купел и Харманли. Още не могат да повярват, че вече имат собествени стаи и са на топло.

Засега 8 семейства са сред късметлиите да живеят при такива условия. Добрата новина е, че има място за още. С предимство ще са тези с малки деца.

#бежанци #Банкя #Военна рампа #Али

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници