За Станишев Борисов е „нещо средно между фюрер и кръчмар“

За Станишев Борисов е „нещо средно между фюрер и кръчмар“
Станишев очаква да има демократична опозиция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Влезте най-после в ролята на демократична опозиция, а не на партизани, които водят борба срещу българския парламент.“

Това каза лидерът на „Коалиция за България“ Сергей Станишев на депутатите от ГЕРБ в дебатите по исканото предсрочно освобождаване на зам.-председателя на парламента Мая Манолова в петък.

„Има огромен контраст между дебатите, които вървят в момента, дори в критиките, които са конструктивни, и мотивите на ПГ на ГЕРБ, които не знам кой ви е написал. Парламентаризмът е сърцето на демокрацията. При предишното управление парламентът беше превърнат в една изтривалка на изпълнителната власт и в изпълнител на еднолична воля на човек, който се държеше като нещо средно между фюрер и кръчмар. Бившият премиер назоваваше всички народни представители безделници. Това беше не само стил, а и съдържание на предишното управление“, посочи Станишев.

„Вероятно днес за г-жа Мая Манолова ще бъде един хубав ден за българската демокрация, особено след този хепиенд, който беше направен с букета рози. Предизвикаха ме да скоча и да кажа, че не може да допускате един лидер на политическа партия, ръководител на парламентарна група, който ще си позволява да говори за фюрери, за предишни години. Г-н Станишев, очаквах да скочи Монов и да ви каже що значи словесна салата“, отвърна депутатът от ПГ на ГЕРБ Снежана Дукова.

#Сергей Станишев #ГЕРБ #Коалиция за България #Снежана Дукова #Мая Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници