77 хил. българи и румънци идват във Великобритания от 2014 г.

77 хил. българи и румънци идват във Великобритания от 2014 г.
Документът предупреждава, че Великобритания ще отвори границите си за „немалка необразована и неквалифицирана група” хора. Снимка: www.ibtimes.com
A A+ A++ A

Най-малко 385 хил. румънци и българи ще пристигнат във Великобритания през следващите пет години, след като трудовите ограничения за тях отпаднат на 1 януари 2014 г., показва доклад на американския „Демократичен институт“.

В документа се изчислява, че около 77 хил. нови имигранти от двете страни ще идват на Острова всяка година.

Според „Демократичен институт“ британското правителство е отговорно за „хаоса” около миграцията; изданието описва наплива от нови имигранти като „самопричинен икономически и мигрантски автогол“.

От общо 77 хил. нови имигранти на година, около 44 хил. души ще бъдат от България, а останалите 33 хил. - от Румъния, смята институтът.

Документът предупреждава, че Великобритания ще отвори границите си за „немалка необразована и неквалифицирана група“ хора, които смятат да „се възползват от шведската маса на предоставените от държавата помощи“, предава „Фокус“.

В текста се казва, че високата минимална заплата във Великобритания също ще действа като „порочна“ примамка за мигрантите, когато избират в коя страна да се установят.

Минималната заплата в България и Румъния е 73 и 79 пенса на час, докато във Великобритания тя е 6,31 британски лири.

#Великобритания #България #Румъния #имиграция #трудови ограничения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници