Божидар Данев: За да оцелее, ЕС има нужда от прости решения

Божидар Данев: За да оцелее, ЕС има нужда от прости решения
За да оцелее и преодолее кризата, Европейският съюз има нужда от прости и прагматични решения, твърди Божидар Данев. Снимка: econ.bg
A A+ A++ A

„За да оцелее и преодолее кризата, Европейският съюз има нужда от прости и прагматични решения, основани на общи европейски проекти и единни стандарти за всички услуги.

Вместо това имаме сбъркана кохезионна политика на Брюксел, която е причина страните членки да не преследват добри общи резултати, а да отстояват единствено нездравите си лобистки национални интереси“, заяви Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара (БСК) и член на Икономическия и социален съвет (ИСС) по време на обществения дебат „По-силна Европа за гражданите“, предаде 3e-news.net.

Дискусията се състоя във вторник по повод 10-годишнината от създаването на Икономическия и социален съвет в България. „Вместо да се обедини за толкова години, Европа е по-разединена и разтърсена от противоречия“, категоричен бе Данев. „Всичко в ЕС е лобизъм и преследване само на собствените национални интереси.

Преди да бъдат постигнати, ценностите на единна Европа вече са нарушени“, твърди още Данев. Според шефа на БСК това именно е довело преди 6 години до банковата криза на Стария континент, която постепенно прераства в икономическа, социална, демографска, а вече и в политическа в повечето държави от съюза.

#Божидар Данев #Европа #БСК #ЕС #Данев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници