Плевнелиев: Хората не обичат демокрация, дадена наготово

Плевнелиев: Хората не обичат демокрация, дадена наготово
Хората никога няма да обикнат демокрация, която им е дадена наготово, птвърди президентът Плевнелиев. Снимка: bezpartien.com
A A+ A++ A

“Хората никога няма да обикнат демокрация, която им е дадена наготово”, това каза президентът Росен Плевнелиев в интервю за румънската телевизия DiGi24. В навечерието на националния празник на страната -Денят на обединението, 1 декември – румънската телевизия DiGi24 излъчи интервю с президента Росен Плевнелиев под заглавие „ЕС не е „голям брат“, който дава просперитет, пари и развитие “, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По думите на президента, развитието и просперитетът не идват безплатно, а за тях трябва да се работи усърдно. „Ако искате да си решите проблемите, трябва да ги познавате, да имате план и да произвеждате резултати. Ако очаквате, че някой друг ще ви даде пари и просперитет, тогава никога няма да припознаете успехите си”, казва Плевнелиев.

Президентът коментира и гражданското недоволство у нас през тази година, като посочва, че е много важно протестиращите да бъдат чути, защото имат какво да кажат.

Президентът оценява като много позитивни перспективите на регионалното сътрудничество между България и Румъния.

Пред румънската телевизия държавният глава коментира още необходимостта да продължи изпълнението на мерките за подобряване на бизнес средата в България, особено чрез изграждане на електронното правителство, както и енергийната независимост и диверсификацията на енергоизточниците, като една от предпоставките за икономически растеж на страните от региона.

#Росен Плевнелиев #резултати #протестиращи #България #Румъния #регион

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници