Орешарски: Шест месеца от най-трудния мандат в новата история

Орешарски: Шест месеца от най-трудния мандат в новата история
"Станахме свидетели на непозната до момента стимулирана агресия в обществото", посочи Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Изминаха шест месеца от началото на най-трудния мандат в новата българска история. Едно начало, белязано от трудно обяснима ожесточена съпротива от страна на партиите, които не влязоха в управлението на страната“, заяви министър-председателят Пламен Орешарски на семинара „Държавност. Икономика. Справедливост“.

"Станахме свидетели на непозната до момента стимулирана агресия в обществото. Тя беше активно поддържана от враждебна медийна среда, в която постоянно се представяха като особено драматични уличните протести дори и в дни, когато броят на протестиращите се ограничаваше до 50-100 недоволни граждани", посочи Орешарски.

"Още в края на предходния мандат знаехме, че ще бъде трудно. В едно интервю, далеч преди изборите, в опит да обобщя какво предстои бях използвал израза "Да му мислят следващите", непредполагайки, че трябва да му мисля аз заедно с вас. Но и в най-песимистичните си прогнози не предполагахме, че така драматично ще се възприеме една нормална смяна на правителствата, обичайна за демократичните европейски страни. Впрочем, това е още едно доказателство за недемократичните характеристики на предходния мандат", каза още премиерът.

Според Орешарски, демократичните писани и неписани правила не предполагат подобни реакции при какъвто и да е резултат от изборите.

#правителство #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници