Камерън обяви война на имигрантите от България и Румъния

Камерън обяви война на имигрантите от България и Румъния
Консерваторът настоява за нови правила, които ще забавят пълния достъп до другите страни, разглеждайки бъдещо разширяване на Балканите и вероятно Турция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън обяви война на имиграцията от ЕС. Той обеща на британските граждани да депортира скитниците, да ограничи правата на чужденците на социални помощи и призова за нови правила, които да спрат „неизчерпаемата имиграция“, съобщава „Файненшъл таймс“.

Причината за реакцията на Камерън е успокояване на страховете на голяма част от британците и най-вече на националистите, че имигрантите от България и Румъния, които ще дойдат след 1 януари 2014 г., ще заемат работните им места и ще източват социалната им система.

„Европа трябва да се реформира и да си върне доверието на европейците“, твърди Камерън.

Консерваторът настоява за нови правила, които ще забавят пълния достъп до другите страни, разглеждайки бъдещо разширяване на ЕС, което включва Балканите и вероятно Турция.

„Нещата се объркаха“, казва той, след като 1 милион източноевропейци се заселиха във Великобритания при първото разширяване през 2004 година.

Дейвид Камерът обеща, че европейските работници, които бъдат заловени да спят по улиците, ще бъдат депортирани и ще им бъде наложена забрана за достъп до Великобритания в срок от 12 месеца.

#Великобритания #Дейвид Камерън #Камерън #България #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници