Любчо Георгиевски бил „българоман“

Любчо Георгиевски бил „българоман“
Драган Богдановски напуснал ВМРО-ДПМНЕ заради „българоманството“ на Любчо Георгиевски,Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Основателят на ВМРО-ДПМНЕ Драган Богдановски е напуснал партията заради „българоманството“ на  Любчо Георгиевски, пише в писмо на Богдановски, публикувано на сайта на държавна македонска медия.

Драган Богдановски - „бащата“ на ВМРО-ДПМНЕ, основател и главен идеолог на партията през 1997 г., шест месеца преди смъртта си в специално писмо признава, че основната причина, поради която напуска ВМРО-ДПМНЕ е „българоманството“ на Георгиевски, съобщава сайтът на държавната „Македонска радио и телевизия“, предаде агенция КРОСС.

„Причината за моето отказване от ВМРО-ДПМНЕ дойде по време на първото посещение на Любчо Георгиевски в Канада и Америка през 1992 година“, пише Богдановски в писмо, което бе публикувано за пръв път в интернет портала www.MKD.mk.

„Бащата“ на партията посочва, че те „донесли“ Любчо в Канада и Америка, за да говори за целите и борбата на ВМРО-ДПМНЕ пред емигрантите, като дори и не са сънували, че основната цел на визитата ще бъде всъщност побратимяване с „българоманската“ организация на Ванче Михайлов, наречена Македонска патриотична организация - МПО.

След като произнася реч пред македонците в Торонто, за голяма изненада и възмущение на всички Любчо направил - както заявява Богдановски - позорна постъпка, като напуснал залата и влязъл в колата на познат българоман и председател на българска църковна община в Детройт.

„Българите си взеха Любчо, значи той е бил техен. Така че имат право вестниците в Скопие, когато писаха, че той е върховист и български агент“, пише още Богдановски.

Той посочва още, че след като Любчо тръгнал за Детройт, самият Богдановски, заедно с още десет приятели, веднага заминал за Детройт, за „да видят“ какво прави Любчо там, защото никой не е знаел за плановете на Георгиевски да ходи при българоманите в Америка.

„Любчовата постъпка я възприех и като лично предателство спрямо мен“, се казва още в писмото.
Богадановски признава, че когато отишли ​​в Детройт, се натъкнали на Любчо, който на конференция на българоманската МПО държал реч пред двайсетина българомани.
„Нашата поява го обърка Любчо, защото заедно със своя домакин Иван Бабамов, председател на МПО, те изчезнаха нанякъде“.

Богдановски не пропуска да уязви Любчо Георгиевски, като подчертава, че според него, едномесечното разхождане в САЩ на Георгиевски е заплатено от българоманската организация МПО.

В писмото си, което по същество се публикува за пръв път, Богадановски пише, че е решил да скъса с Любчо след този случай.

По неговите думи той написал и декларация по този повод, която била публикувана във в. „Нова Македония“, а Любчо отговорил в същия вестник, че самият Богдановски му е посочил хората, с които да се срещне в САЩ.

„И насън дори не съм си представял, че той ще бъде толкова нечестен, така безобразно ще лъже, но се накрая се оказа, че изобщо не съм го познавал моя млад „пълен“...“, разказва Богдановски.

„Ето защо „бащата“ на ВМРО-ДПМНЕ се отказа от своето лудо дете“, завършва Богдановски писмото си.

#Любчо Георгиевски #ВМРО-ДПМНЕ #писмо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници