Путин приветства споразумението между Иран и "Шесторката"

Путин приветства споразумението между Иран и "Шесторката"
"Направен е пробив, но това е едва първата стъпка по дълъг и сложен път", казва още Путин. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Резултатът от срещата между Иран и представителите на „Шесторката“ в Женева, където бе приет план за уреждане на ситуацията около иранската ядрена програма, е успех за всички, заяви руският президент Владимир Путин.

"В резултат на преговорите успяхме да се приближим към разплитане на един от най-сложните възли в световната политика", посочи руският държавен глава, предава БГНЕС.

Според Путин, женевското споразумение е балансиран комплект мерки и несъмнено ще окаже положително влияние на развоя на международната ситуация, особено в близкоизточния регион.

Русия винаги принципно се е обявявала за решаване на иранския ядрен проблем по пътя на преговорите, отбелязва руският президент е декларация.

"Женевският план се основава именно на такъв подход и преди всичко на предложените от руската страна принципи за поетапност и взаимност, които са намерили отражение в съгласувания документ и получиха подкрепа и международно признание", се посочва в декларацията.

"Направен е пробив, но това е едва първата стъпка по дълъг и сложен път", казва още Путин.

Според него, "Русия заедно с партньорите е готова да продължи упорито да търси взаимно приемливо и по-широко комплексно решение, гарантиращо правото на Иран на мирен атом под контрола на МААЕ и безопасност на всички страни от Близкия изток, включително Израел."

#Владимир Путин #Русия #Иран #ядрена програма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници