Сектор „Туризъм“ може да се върне отново в София

Сектор „Туризъм“ може да се върне отново в София
Сектор „Туризъм” на Министерството на икономиката и енергетиката вероятно ще бъде върнат обратно в София, заяви ресорният заместник-министър Бранимир Ботев. Снимка: marica.bg
A A+ A++ A

Сектор „Туризъм“ на Министерството на икономиката и енергетиката вероятно ще бъде върнат обратно в София, съобщи в Пловдив заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев, който откри Третата международна среща на туроператорите, предаде plovdiv.topnovini.bg.

Според него решението секторът да бъде преместен в Пловдив е било взето еднолично от Симеон Дянков и е „пълен парадокс“. „Всъщност колегите, които работят в Пловдив, трябва да ползват командировки, за да дойдат в София и да работят по проекти, обвързани с други министерства. Така че това беше един волунтаризъм“. Така Бранимир Ботев нарече започналата административна реформа.

„Очевидно трябва да търсим в момента оптималното решение за излизане от тази ситуация. Крайното решение не може да бъде друго, освен да се събере администрацията отново на едно място“, каза Ботев и уточни, че в същото време Пловдив заслужава своето място в индустрията, наречена туризъм. Той не се ангажира с конкретни срокове кога ще стане преместването на служителите от сектор „Туризъм“ обратно в София.

#София #Пловдив #Ботев #туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници