Падна козирката на Летище Пловдив

Падна козирката на Летище Пловдив
Летище Пловдив беше затворено за полети заради обилния снеговалеж. Снимка: marica.bg
A A+ A++ A

Падна козирката на Летище Пловдив откъм терминал „Пристигащи“, съобщи директорът на летището Дойчин Ангелов.

Козирката се е откъснала от натрупалия се сняг. Това се е случило през нощта, когато не е имало пътници, заяви Ангелов пред Агенция „Фокус“.

Новият пътнически терминал на Летище Пловдив бе открит два месеца предсрочно на 1 юли 2009 година. Близо 19 млн. лв. са вложени в изграждането на терминала.

Директорът на летището Дойчин Ангелов обяви, че за качеството на строителните работи отговаря фирмата изпълнител, а именно строителната компания „Коев“ ЕООД.

Миналата година протече и покривът на новия терминал на летището. Първите проблеми са се появили само няколко месеца след въвеждането в експлоатация на терминала през 2009 г.

Сега вече дефектите се увеличават. Появили са се пукнатини по пода и стените. Още миналата година ръководството на Летище Пловдив се закани, че ще съди строителя заради некачествената работа на новия терминал.

Аерогарата вече е отворена. Всеки момент на нея ще се приземи самолет от Лондон. По график той трябваше да пристигне в 11.40 часа, но закъснява.

Летище Пловдив бе затворено за полети заради обилния снеговалеж. Пистата, пътеките и перонът бяха почистени от снега, за да може да бъде отворено до обед.

#Летище Пловдив #терминал #самолет #сняг #снеговалеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници