Данъчни облекчения за хората с минимална заплата, потвърди премиерът

Данъчни облекчения за хората с минимална заплата, потвърди премиерът
Според Орешарски ще има облекчения за хората с минимална заплата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В бюджета за 2014 г. са предвидени повече средства за социална грижа, заяви премиерът Пламен Орешарски на дискусия в парламента на тeма „Борбата с бедността в България“ във вторник.

Той добави, че 76,5 млн. лева допълнително са предвидени за подкрепа на децата и семействата, 20 млн. лева - за хората в неравностойно положение, и над 200 млн. лева - за възрастните хора. Възнамеряваме допълнително да предложим схема за данъчно облекчение на най-ниските доходи. Това каза премиерът Пламен Орешарски на дискусията.

Той уточни, че до това решение се е стигнало след среща с парламентарните групи, които подкрепят кабинета, както и със синдикатите.

Схемата предвижда възстановяване на платения данък върху минималната работна заплата. Техниката на този тип данъчен кредит предполага възстановяването на данъка да се реализира след подаване на годишната данъчна декларация в началото на по-следващата 2015 г., което означава еднократно връщане на всички 12 данъчни плащания, реализирани през 2014 г., обясни Орешарски.

#Пламен Орешарски #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници