Йордан Цонев: Ако загубим на евроизборите, ще подадем оставка

Йордан Цонев: Ако загубим на евроизборите, ще подадем оставка
Според Цонев много чиновници саботират работата на кабинета.
A A+ A++ A

Депутатът Йордан Цонев заяви в сутрешния блок на Нова телевизия във вторник, че избирателите на БСП и ДПС не искат кабинетът да подава оставка.

„Нашите избиратели не искат да подаваме оставка, а искат да изпълним обещанията си. Ние всяка седмица се срещаме с тях. Не е грешно хората, които не знаят името на премиера, да го подкрепят. Те виждат политиката, която се извършва. Някои от избирателите ни дори имат проблеми с българския език“, каза Цонев.

„Не можем да накараме правителството да работи като служебен кабинет, а това ще стане, ако се насрочи дата за предсрочни избори. През май ще отидем на европейски избори. Резултатите там ще покажат – ако ДПС и БСП спечелят повече от половината от местата в Европарламента, тогава става ясно, че ние сме водещата политическа сила. Ако партиите, които не са в мнозинството, спечелят над 50% от гласовете, тогава ще насрочим нови дати за предсрочни избори. Ако тогава нямаме подкрепа – отиваме на избори, ако имаме – сядаме и почваме да говорим“, допълни още народният представител.

Цонев сподели и причините, които стоят зад изказването на министър-председателя Пламен Орешарски, че държавни служители, които участват в антиправителствени протести, ще бъдат уяволнявани. „Засечени са много служители, които излизат в работно време и се включват в организации срещу правителството. В ОП „Околна среда“ има доказателства, че някои служители укриват документи и саботират работата. Доказано е, че има такива случаи. Няма да цитирам имена, но самият аз съм виждал такива неща и в министерствата“, завърши Цонев.

#Йордан Цонев #БСП #ДПС #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници