Гърция пак не прие нови мерки

Гърция пак не прие нови мерки
Гръцкият министър на финансите Евангелос Венизелос сравни проточилите се преговори на страната с международната „тройка“ кредитори с Лернейската хидра от древногръцката митология.
A A+ A++ A

Премиерът на Гърция Лукас Пападимос и лидерите на трите партии, които участват в правителството, до снощи не успяха да постигнат съгласие за нови рестриктивни мерки.

Гръцкият министър на финансите Евангелос Венизелос сравни проточилите се преговори на страната с международната „тройка“ кредитори с Лернейската хидра от древногръцката митология, съобщи bTV.

Европейският съюз предупреди Атина, че вече е изпуснала крайния срок за преструктуриране на икономиката. Това е задължително условия за получаване на нов спасителен заем от 130 милиарда евро.

Германия и Франция отново предупредиха, че Гърция няма да получи пари, ако не предприеме болезнените мерки. В противен случай през март страната е застрашена от ефективен фалит.

Сред най-спорните въпроси е намаляването на минималната работна заплата от 751 на 600 евро. Премиерът и водещите политически сили не могат да се споразумеят, а профсъюзите негодуват.

За капак Гърция днес ще бъде обхваната от 24-часова стачка. Синдикатите отново протестират срещу готвените поредни непопулярни мерки, за да може страната да получи нов спасителен заем.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници