Италианското правителство по-стабилно след разпадането при Берлускони, казва Лета

Италианското правителство по-стабилно след разпадането при Берлускони, казва Лета
„Започнахме дейността си с големи сътресения, но се надявам, че сега ще можем да работим в по-стабилно и ясно положение“, посочи Лета. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Италианският премиер Енрико Лета заяви, че разделянето на дясната партия на Силвио Берлускони миналата седмица ще направи правителството му по-стабилно след всички минали сътресения.

„Започнахме дейността си с големи сътресения, но се надявам, че сега ще можем да работим в по-стабилно и ясно положение. Случилото се в център-дясно ще помогне за стабилността в Италия, убеден съм в това“, коментира Лета на кръгла маса, организирана от „Файненшъл Таймс“, за бъдещето на Италия.

Партия „Народ на свободата“ на Берлускони се раздели на две и „соколите“, подкрепящи падането на правителството на Лета, последваха бившия премиер в новата му партия „Форца Италия“, предава БГНЕС.

Берлускони ще опита да свали правителството, в случай че на 27 ноември Сенатът прекрати прамощията му след окончателната присъда от година затвор за данъчни измами.

Лета отправи предупреждение и към Европейската комисия срещу прекомерни мерки за затягане на коланите, които могат да стимулират различни видове популизъм и да създадат „най-антиевропейския Европейски парламент в историята“ след изборите през 2014 г.

#Енрико Лета #Силвио Берлускони #Италия #правителство #"Народ на свободата"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници