Кризисна ситуация в Турция заради 600 хил. бежанци, казва Йовчев

Кризисна ситуация в Турция заради 600 хил. бежанци, казва Йовчев
„Турция е в кризисна ситуация, от една страна не могат да отделят достатъчно ресурси, от друга не могат да спрат и потока към България", заяви министър Йовчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„В момента Турция изпитва много сериозни трудности, тъй като има над 600 хил. бежанци на територията си“, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи, Цветлин Йовчев.

„Турция е в кризисна ситуация, от една страна не могат да отделят достатъчно ресурси, от друга не могат да спрат и потока към България. Аз мога да направя справка и да кажа какъв е капацитетът на България за бежанците, но как да го направя. В момента правим всички възможно да ги спираме по границата”, коментира Йовчев.

Той отбеляза, че в момента МВР не е в много добро състояние, тъй като ресурсът, който се отделя за командироване е между 2,5 и 3 млн. лв. на месец.

„Почти готов е докладът, който ще представя на Консултативен съвет по национална сигурност. Прогнозите трябва да са реалистични, а реалистичните прогнози в момента не са добри. Трябва много сериозно да приемем нещата, вижте какво се случва и в обществото – разделение и омраза. Като влезе човек в интернет и види коментари под някоя статия се вижда такава омраза и враждебност, че е страшно”, каза Йовчев във връзка с предстоящия заседание на съвета.

Относно случая с Христо Бисеров и дали има изтичане на информация от ДАНС, вицепремиерът посочи, че „в момента председателя на ДАНС иска да провери дали е изтичала информация от там”.

#Цветлин Йовчев #Турция #бежанци #България #МВР #ДАНС #Христо Бисеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници