В Телиш протестират срещу настаняването на бежанци

В Телиш протестират срещу настаняването на бежанци
Позиция на хората срещу евентуалното настаняване е непроменена, като барикадата пред бившето поделение в Телиш остава денонощна. Снимка: hashtag-bg.com
A A+ A++ A

Повече от 150 жители на плевенското село Телиш излязоха на мирен протест в неделя сутрин на главния път София-Русе против очакваното настаняване на сирийски бежанци в бившето ракетно поделение в селото.

Решението за затварянето на пътя е било взето на редовния митинг-протест, проведен в неделя центъра на селото, съобщава БГНЕС.

Кметът на Телиш, Нели Дакова, заяви, че към момента няма никаква реакция от страна на правителството, въпреки обещанието на вътрешният министър Цветлин Йовчев на посещението му в района в началото на ноември.

"Ние не сме против бежанците, но смятаме, че подобни лагери трябва да бъдат извън населени места, а бежанците в тях трябва да бъдат в по-малки групи", коментира председателят на инициативния комитет за протестите в селото Марин Шкодров.

Преди седмица жителите на Телиш изпратиха позицията си до управляващите. Те се заканват, че ще чакат отговор от правителството до 20 ноември, след което ще решават какви ще бъдат следващите им действия.

Позиция на хората срещу евентуалното настаняване е непроменена, като барикадата пред бившето поделение в Телиш остава денонощна.

#Телиш #протест #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници