ГЕРБ и БСП с равни резултати, ако изборите са днес

ГЕРБ и БСП с равни резултати, ако изборите са днес
Ако изборите се провеждаха днес, общо пет политически сили щяха да влязат в новия парламент. Снимка: www.chudesa.net
A A+ A++ A

Ако изборите се провеждаха днес, общо пет политически сили щяха да влязат в новия парламент при 60.6% гласуващи. Това са: БСП – 26.2 %; ГЕРБ – 26.2 %; Реформаторски блок – 8.2% ; ДПС – 8,1% ; "България без цензура", ВМРО – 6.1 %, предаде БГНЕС.

Мнозинството българи смятат, че президентът Росен Плевнелиев не се справя като обединител на нацията в този тежък момент. Ако изборите са днес, в парламента ще влязат пет партии. Окупацията на Ректората е един от въпросите, по който българското общество остава разделено.

Това показват данните от изследване на обществените и политическите нагласи, проведено от социологическия екип на Института за модерна политика.

Повече от половината от анкетираните – 51.2% смятат, че президентът на републиката Росен Плевнелиев не изпълнява отредената му от Конституцията роля на обединител на нацията. На обратното мнение са 42,8%, а 6 на сто не могат да преценят, сочат данните от изследването.

Проучването показва, че окупацията на Ректората се е превърнал в един от въпросите, които разделят и поляризират общественото мнение. Повече от половината анкетирани 54.1% посочват, че одобряват техните действия.

#БСП #ГЕРБ #ДПС #реформаторски блок #Конституция #ВМРО #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници