Спокойни митинги в София и Пловдив, въпреки очакванията за погром

Спокойни митинги в София и Пловдив, въпреки очакванията за погром
Митингът на ГЕРБ в Пловдив Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Въпреки прогнозите за драматични сблъсъци и напрежение в центъра на София и Пловдив в събота, организираните митинги-шествия на симпатизантите на управляващите и на ГЕРБ, както и мачът ЦСКА-Левски, преминаха без инциденти.

Не са регистрирани нарушения на обществения ред по време на митингите в София и Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Митингът в подкрепа на правителството на премиера Пламен Орешарски започна в 12 часа от Цариградско шосе и Орлов мост и приключи пред Министерски съвет в 14 часа. Шествието на симпатизантите на БСП и ДПС премина спокойно, не се стигна до сблъсъци с протестиращи студенти и футболни агитки. Според организаторите, са присъствали около 50 000 души.

Около 1 700 полицаи са се грижили за реда в централната част на София.

Митингът на ГЕРБ в Пловдив също премина спокойно. Събитето започна в 12 и е приключил 14 часа. Участниците са били около 20 000. За реда са отговаряли 250 полицаи.

От полицията в София и Пловдив съобщават, че по време на двете прояви няма задържани, причинени щети и не са регистрирани нарушения на обществения ред.

#София #Пловдив #БСП #ДПС #ГЕРБ #Пламен Орешарски #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници