Цветанов отрече за чадър над Бисеров

Цветанов отрече за чадър над Бисеров
„Хубаво е, че има обвинения, и когато приключи това разследване, нека да се стигне с обвинителен акт, със съдебен процес, за да може да се коментира”, каза още Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Не е имало чадър над когото и да е било, в това число и Христо Бисеров“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ във връзка с предстоящото повдигане на обвинение срещу Христо Бисеров.

„Хубаво е, че има обвинения, и когато приключи това разследване, нека да се стигне с обвинителен акт, със съдебен процес, за да може да се коментира“, каза още Цветанов.

На въпрос дали е водено разследване срещу Христо Бисеров, когато Цветанов е бил вътрешен министър, зам.-председателят на ГЕРБ отговори: „По времето на управлението на ГЕРБ реформите, които бяха извършени в сектор „Сигурност“, доведоха до това ГДБОП да бъде всепризната служба от евроатлантическите ни партньори. Това, че някои от парламентарното мнозинство на БСП, ДПС и „Атака“ направиха законодателни промени, самият факт, че в проектобюджета за 2014 г. са предвидили повече пари за подслушвания, повече пари за ДАНС, а по-малко пари за МВР, аз не знам как ще успеят да съхранят властта си с това полицейско присъствие, защото, за да има това присъствие, са необходими сериозни финанси“.

На въпрос има ли сигнал в ГДБОП от 2012 г. срещу Бисеров, Цветанов каза: „Няма сигнал, който да е спрян. В тази връзка се извършва проверка. Нека да видим каква ще бъде констатацията“.

„Това, което се говори, е, че сигналът е от няколко дни. Не знам това, за което коментира г-н Цацаров. В момента има повече възможност да борави с информация. Аз мога да ви уверя, че никога по никакъв повод не е коментирал дали е постъпил даден сигнал, свързан с Христо Бисеров, още повече да е било правено някакво ограничение, за да не се работи по този сигнал“, коментира Цветан Цветанов.

#Христо Бисеров #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници