Местан обвини ГЕРБ за пропуски по оперативните програми

Местан обвини ГЕРБ за пропуски по оперативните програми
„Ако нещо ще се спре, то ще бъде спряно заради вас”, се обърна Местан към депутатите от ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Всички пропуски по оперативните програми се отнасят за периода на управление на ГЕРБ“, заяви председателят на ДПС Лютви Местан във връзка с риска от санкции за България по оперативните програми.

„От казаното от Зинаида Златанова и Искра Михайлова става ясно, че ще се спука най-силно надутият балон на ГЕРБ – балонът, наречен „Ние имаме огромни успехи при реализирането на оперативните програми“, каза още Местан.

„Ето този балон излезе на път да се спука, защото всички нарушения, всички пропуски по оперативните програми се отнасят за периода на управление на ГЕРБ. Тъжно, но за съжаление вярно. Става ясно, че България може би ще претърпи санкции дори за верифицираните плащания. Това са плащания, които вече са осъществени, цялата процедура е приключила. Проблемът е там, че процедурата е започнала и завършила в герберско време“, отбеляза лидерът на ДПС. 

„Политическата отговорност трябва да се носи от конкретни политически сили, които са били на кормилото на държавното управление. Отговорност носи ГЕРБ. След одита на Европейската сметна палата през 2011 г. не е направено нищо по констатираните пропуски“, каза Лютви Местан.

„Ако нещо ще се спре, то ще бъде спряно заради вас“, се обърна той към депутатите от ГЕРБ.

#Лютви Местан #ГЕРБ #България #оперативни програми #санкции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници