Михаил Миков не вижда нищо неприлично в „опорните точки“ на БСП

Михаил Миков не вижда нищо неприлично в „опорните точки“ на БСП
Опорните точки представят една от гледните точки и са оценка на факти и ситуации, коментира Миков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Документ с „опорни точки за протестите“ бе публикуван на сайта Balkanleaks.eu.

Там се твърди, че документът е бил разпратен от пресцентъра на БСП до народните представители на партията. Целта била да насочи социалистите как да говорят за събитията в столицата в понеделник, при които протестиращи бяха разпръснати от полицията.

Документът  е създаден от Тодор Пройчев, който е парламентарен секретар на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков и депутатът от БСП Румен Гечев потвърдиха в четвъртък сутринта в ефира на Би Ти Ви достоверността на „опорните точки“, разпространени от Тодор Пройчев до депутати от левицата, премиера и някои министри.​

Сред точките в документа има обвинения към студентите, че са получавали пари, за да си правят снимки с окървавени лица, както и че участниците в протеста вечерта не са били студенти, а ултраси. Купуването на „протестиращите“ става в отдалечените от центъра квартали на София, а тарифите са между 50 и 80 лева.

„Не виждам нищо неприлично. Опорните точки представят една от гледните точки и са оценка на факти и ситуации“, коментира Миков.

#БСП #Михаил Миков #Миков #Румен Гечев #БСП #студенти #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници