Държавата ще иска парична гаранция от бежанците

Държавата ще иска парична гаранция от бежанците
Според новата наредба кандидатите за бежански или хуманитарен статут ще трябва да се явяват на всеки две седмици в агенцията на отчет. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Чужденците, търсещи закрила в България, ще трябва да плащат парична гаранция, че няма да нарушават обществения ред. Нейният размер ще се определя от председателя на Държавната агенция за бежанците по неуточнени критерии, съобщава в. „Сега“.

Тази извънредна мярка за неотклонение, която не е предвидена в Женевската конвенция за бежанците, ратифицирана от България, се предвижда в промените в Закона за убежището и бежанците, които правителството прие в сряда.

Според новата наредба кандидатите за бежански или хуманитарен статут ще трябва да се явяват на всеки две седмици в агенцията на отчет. Това много наподобява друга мярка за неотклонение - „подписка“.

Въвеждането на ограниченията, които сега се предприемат само спрямо обвиняеми лица, не спира дотук. Председателят на агенцията за бежанците ще може да определя зона, в която чужденецът ще има право да се движи, докато трае производството му за даване на статут.

#Държавната агенция за бежанците #бежанци #гаранция #статут

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници