Офшорката в Кипър трябва отдавна да е закрита, заяви Борисов

Офшорката в Кипър трябва отдавна да е закрита, заяви Борисов
Борисов обясни, че е нормално да е имал такава фирма, защото тогава е бил бизнесмен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Офшорната фирма трябва отдавна да е закрита,  заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод информация, че е имал офшорна фирма в Кипър.

„През 1994 година съм бил бизнесмен до 1996 година. Имам една четвърт от тази фирма. Събрах симпатизантите и им го обясних. На кой да отговоря? Въобще не е работила. Сега чакам. Говорих с Цветелина да поиска там от адвокатите да покажат до кога, как е работила, има ли транзакции, защото съм убеден, че няма. На тази поредна лъжа, както и за снимките, както и за всичко останало, се оплетоха, ще се оплетат и там”, обясни Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

Той обясни, че тази фирма трябва отдавна да е закрита.

"Просто чакам по тази тема. Аз работя с документи. Да изчакаме няколко дни, ще бъда любезен да се явя пред вас с документи”.

Борисов обясни, че е нормално да е имал такава фирма, защото тогава е бил бизнесмен.

„По това време съм бил бизнесмен. И това е нормално нещо. Ако погледнете дори медиите – в голяма част всички са структурирани на по няколко нива офшорни компании. Това не е незаконно”, посочи Борисов.

На въпрос дали трябва да остане в закона възможността зад медии да стоят офшорни фирми, Борисов заяви: „Трябва да се знае собственикът на медиите. В това отношение ще работим много. Абсолютно сме за на всички лидери да отворят каквито сметки имат, където и по света”.

#Бойко Борисов #Борисов #офшорна фирма #Кипър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници