Меглена Кунева: Следвайте парите – те водят към новите лица на олигархията

Меглена Кунева: Следвайте парите – те водят към новите лица на олигархията
Кунева определи като цинични манипулациите, че статуквото на БСП, ДПС и ГЕРБ нямало алтернатива и затова хората не ходели да гласуват. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Когато питате за олигарси, следвайте парите – това е основен принцип не само в американската политика. Когато се появява политическа власт от нищото, голямо присъствие на един политик в медии, богати концерти и големи събития, вижте колко струват и следвайте парите, заяви лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева пред Би Ти Ви.

„Когато проследите коя медия, индустрия, партия към коя банка водят, много добре се разбира кои са и от къде изникват новите лица, или маски по-точно, на олигархията“.

Кунева даде пример с кредита на „Движение България на гражданите“, теглен за провеждането на кампанията за парламентарни избори, от Банка ДСК, като посочи, че за разлика от „България на гражданите“, редица политици и партии имат задкулисни връзки с банки.

„Новите лица на олигарсите и техните партии нямат никакво намерение да правят реформи. Те искат да възпроизведат сегашния модел“, допълни още Кунева.

На въпрос за доверието към нея като лидер тя каза, че го е получавала през явяване на избори, а на последния президентски вот като мажоритарен кандидат, без партия, без осигурени пари от собствена банка и без собствени медии, близо половин милион българи са подкрепили кандидатурата й.

Кунева определи като цинични манипулациите, че статуквото на БСП, ДПС и ГЕРБ нямало алтернатива и затова хората не ходели да гласуват.

„Реформаторският блок е алтернатива, за която да се гласува - трябва да има бързи предсрочни избори, а след насилието днес по улицата е повече от време за оставка“, допълни Меглена Кунева.

Според нея няма нищо неразбираемо в декларацията на Реформаторския блок, призоваваща гражданите да подкрепят протестиращите, защото разделителната линия са хората срещу мафията. По думите й именно управляващите, чрез контрапортестите, които създават и управляват, яхват гражданското недоволство и разделят обществото.

„Ако бяха послушали и бяха подали оставка, днес на улицата нямаше да има бити младежи и възрастни хора, жени и момичета“, допълни още лидерът на „Движение България на гражданите“.

Тя призова правителството да подаде оставка, за да се намали общественото напрежение и България да получи шанса за незабавни спасителни реформи.

#„Движение България на гражданите“ #Меглена Кунева #Кунева #олигархия #БСП #ДПС #ГЕРБ #Движение България на гражданите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници