Станишев обвини ГЕРБ за щурм на парламента

Станишев обвини ГЕРБ за щурм на парламента
Станишев обвини ГЕРБ за снощния щурм на парламента. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че протестът във вторник е бил „опит за превземане на сградата на българския парламент“. Също така постави „дълбоко зад организацията“ на този щурм ГЕРБ.

„Няма как Народното събрание да остане безучастно към това, което се случи. Всички видяхме сцени на насилие по същество“, заяви той.

По време на изказването му от парламентарната трибуна най-многобройната група започна да напуска местата си, а председателят на Народното събрание Михаил Миков се опита да въдвори ред.

„Вчера видяхме лица и действия, които нямат нищо общо нито с мирните протести, нито със студентството. Това бяха ултраси с една цел – да щурмуват сградата на българския парламент. В коя демократична държава подобно вандалско действие, опит за метеж са допустими? Никъде. Трябва много ясно да се сложи разграничителна линия между правото на демократичен протест на всеки един гражданин.

Това се случва благодарение на промяната от 12 май тази година. В чий интерес е всичко това? За кого се прави“, попита той. „Отговорът е очевиден за голяма част от гражданите. Те са в опозиция, но логиката, мотивацията на г-н Борисов и неговото обкръжение са ясни и деструктивни – „ако тази държава не е моя, ще я срина всеки ден“. Това е закономерно поведение за партия ГЕРБ“.

#Сергей Станишев #ГЕРБ #Парламент #Михаил Миков #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници