Президентът: Да спрат междуличностите войни на политиците

Президентът: Да спрат междуличностите войни на политиците
Росен Плевнелиев покани президентите на България и председателите на Народното събрание от началото на прехода до днес. На снимката: Георги Пирински, Огнян Герджиков, Благовест Сендов, Петър Стоянов, Росен Плевнелиев, Александър Йорданов, Борислав Великов
A A+ A++ A

Президентството винаги е било отворено за дебат с политическите сили за постигане на консенсус по дългосрочните приоритети, заяви президентът Росен Плевнелиев сред срещата с президенти и председатели на Народното събрание от времето на прехода.

„Още първия ден посочих колко е важно да се обединим около националната програма за развитие „България 2020“. Обединим ли се и припознаем ли националните приоритети, аз съм готов да работя и за промяна на Конституцията, ако в нея има пречки и слабости, за да бъде страната ни истински демократична, правова и справедлива държава“, съобщи държавният глава, цитиран от „Фокус“.

Според него всеки един от държавниците е много различен, но има нещо, което ги обединява – това е България.

„Българският език е една от първите теми, които дебатирахме - като нещо, което е много важно и на което трябва да обърнем внимание. Трябва да пазим българския език. Политиците, за съжаление, днес воюват не само като партии, но и като личности. Когато има междуличностни войни и политиците започнат да се атакуват един друг като хора, тогава е много по-трудно да се изграждат каквито и да е мостове, те просто се изгарят“, заяви Плевнелиев.

Той обобщи, че ескалацията на омразата и конфронтацията, в която се намираме, разгражда държавата.

„Образованието също е много важно, като президент поемам ангажимент да се обърне внимание на реформата в образованието“, каза още президентът Росен Плевнелиев.

На срещата с Плевнелиев от президентите присъстваше само Петър Стоянов.

#Росен Плевнелиев #Народното събрание #Плевнелиев #Конституцията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници