Пускат парното в София

Пускат парното в София
"Топлофикация София" започва поетапното пускане на централното отопление в столицата. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

"Топлофикация София" започва поетапното пускане на централното отопление в столицата, от понеделник - 11 ноември, във връзка с предстоящото понижение на температурите през настоящата седмица, съобщиха от компанията, предаде БГНЕС.

Според действащата Наредба за топлоснабдяване и Общите условия на "Топлофикация София" ЕАД, вече са налице и двете условия за започването на отоплителния сезон - средноденонощната температура на външния въздух да спадне под плюс 12 градуса в три последователни дни и да е налице дългосрочна прогноза за трайно застудяване.

В рамките на следващите 5 дни поетапно ще бъде включено отоплението на клиентите на "Топлофикация" в следния ред: болници, детски и учебни заведения, жилищните сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители. До този момент по тяхно желание е пуснато отоплението на 228 сгради - 55 детски ясли и градини, 15 училища, 10 болници, 18 посолства, 85 административни сгради и стопански потребители и 45 жилищни сгради.

Клиентите на "Топлофикация София" ЕАД трябва да отворят максимално вентилите на радиаторите, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението.

#отопление #топлоснабдяване #потребители #болници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници