Студенти призоваха политиците да емигрират

Студенти призоваха политиците да емигрират
Участници в общонационалния протест обявиха, че искат да останат да живеят в България. Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

Участници в общонационалния протест обявиха, че искат да останат да живеят в България, предаде Агенция “Фокус”. В призивите им се чуват подкани към политиците - те да емигрират. Пред Софийския университет се е събрала голяма група хора, като е трудно да се прецени колко са присъстващите. Най-честите възгласи са "оставка".

Протестиращи студенти от Великотърновския университет взеха думата на общонационалния протест пред Софийския университет. “Част от нас са тук, за да покажем нашата солидарност и взаимопомощ. В България беше извършен преход, който превърна страната ни в олигархична корпоративна структура, която работи само срещу народа си”, заяви студент от Великотърновския университет.

“Ние сме се събрали тук за нов обществен договор, събрали сме се за промяна на системата”, каза един от участниците в протеста. От Пловдивския университет думата взе един от студентите, участник в окупацията. "Пловдив въстана, време е България да въстане", каза той.

Студенти удариха училищен звънец с думите, че искат да бият звънеца и да събудят България.

В 17.00 ч. е обявен концерт до храм-паметника "Александър Невски". Организатор е инициативният комитет "Чисти ръце", а мотото е "Вдигни очи: стоп на псевдопрехода".

#Александър Невски #студенти #договор #звънец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници