Евросъюзът ни отпуска 2 млрд. евро за социални дейности

Евросъюзът ни отпуска 2 млрд. евро за социални дейности
Според Калфин ще има пари за справяне с младежката безработица. Снимка: www.kakvo.org
A A+ A++ A

Европейският съюз ни отпуска близо 2 млрд. евро а социални дейности през следващия програмен период - 2014-2020 г., в т.ч. за преодоляване на младежката безработица. Това каза пред журналисти в събота евродепутатът от групата на левицата в ЕП Ивайло Калфин, цитиран от бТВ.

"Ще има достатъчно средства, които идват от ЕС ние да потърсим решение на младежката безработица", заяви Ивайло Калфин и посочи, че то трябва да е в два плана – краткосрочен и дългосрочен. Европейският съюз освен пари дава и много добри модели. Един от тях е дуалната система на професионално образование, друга система е свързана с младежката гаранция. "Въпросът е ние така да си подредим нещата, че да търсим резултат, а не просто да похарчим едни пари", каза той.

По официални данни у нас младите хора без работа са около 25%, но вероятно е малко по-висок процентът (около 30 на сто), според Калфин.

Според него замразяването на възрастта и стажа при пенсиониране показва, че няма съгласие в държавата по това как да продължи пенсионната реформа.

#Ивайло Калфин #ЕС #младежка безработица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Акценти

Инбет Казино