Загражденията по границата с Турция могат да са готови до месец

Загражденията по границата с Турция могат да са готови до месец
„Това са телени заграждения, не е стена, няма да протича ток", отбеляза Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Работим с много по-бързи темпове от предварителните разчети. Всъщност стартираме следващата седмица изграждането на защитното съоръжение. Ако климатичните условия позволяват ще бъдем готови в рамките на месец януари“, заяви министърът на отбраната, Ангел Найденов.

Найденов коментира изграждането на защитно съоръжение по границата с Турция за възпрепятстване на нелегалните имигранти.

„Това са телени заграждения, не е стена, няма да протича ток. Това е начин, по който смятаме, че може да се възпрепятства преминаването на една местност, която е силно пресечена, и която затруднява видеонаблюдението в тази част на зоната между България и Турция, и което забавя реакцията на граничните полицейски части“, обясни Найденов.

„Основно посоката, в която се върви е увеличаване на числеността на граничните полицейски части, увеличаване на патрулите, усилване на тяхната дейност, допълнителни средства за видеонаблюдение, увеличаване и на числеността в рамките на близо 1400 гранични полицаи”, посочи военният министър.

„Ние не сме във възторг от това, че изграждаме защитни съоръжения”, категоричен бе министърът на отбраната Ангел Найденов.

#граница #Турция #България #бежанци #заграждения #нелегални имигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници